Ovo jelo možete napraviti i sa špinatom, ali ja ga nisam imala pa sam iskoristila blitvu. Salata je jako brzo gotova i ukusan prilog mesu. No, naravno možete ju jesti i kao samostalno jelo.
Blitvu kratko blanširajte u posoljenoj i kipućoj vodi. Blanširanu blitvu narežite na trakice. Ako radite sa špinatom ne morate ga blanširati nego samo ubaciti u lonac sa slanutkom.
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Kada dobiju boju dodajte ocijeđeni slanutak i blanširanu blitvu / sirovi špinat. Posolite i popaprite. Sve dobro promiješajte i kuhajte par minuta dok se svi sastojci lijepo povežu. Servirajte kao samostalno jelo ili prilog glavnom jelu.
Sastojci
Upute
Blitvu kratko blanširajte u posoljenoj i kipućoj vodi. Blanširanu blitvu narežite na trakice. Ako radite sa špinatom ne morate ga blanširati nego samo ubaciti u lonac sa slanutkom.
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Kada dobiju boju dodajte ocijeđeni slanutak i blanširanu blitvu / sirovi špinat. Posolite i popaprite. Sve dobro promiješajte i kuhajte par minuta dok se svi sastojci lijepo povežu. Servirajte kao samostalno jelo ili prilog glavnom jelu.