Jeste li znali da rikula štiti organizam od stresa? Odlična je kao dodatak miješanim salatama, tjesteninama te ukusan prilog uz rižu i krumpir. Tjestenina s rikulom je brz i ukusan obrok za koji vam je treba svega 20 minuta.
Stavite kuhati tjesteninu u posoljenu i kipuću vodu. U posudi na maslinovom ulju kratko dinstajte sitno narezani češnjak i limunovu koricu. Kada češnjak pusti aromu dodajte limunov sok. Ugasite vatru.
U posudu dodajte ocijeđenu tjesteninu i malo vode u kojoj se kuhala, posolite, poparite i sve dobro promiješajte. Dodajte listove rikule, koje ste narezali na manje komade, veličine 2 cm, parmezan i sitno nasjeckani peršin. Promiješajte i poslužite.
SAVJET PLUS: Ako volite ljuto i chilli papričicu možete ju dodati u ovo jelo, kada dodajte i češnjak. Crvena boja obogatiti će ovo jelo.
Sastojci
Upute
Stavite kuhati tjesteninu u posoljenu i kipuću vodu. U posudi na maslinovom ulju kratko dinstajte sitno narezani češnjak i limunovu koricu. Kada češnjak pusti aromu dodajte limunov sok. Ugasite vatru.
U posudu dodajte ocijeđenu tjesteninu i malo vode u kojoj se kuhala, posolite, poparite i sve dobro promiješajte. Dodajte listove rikule, koje ste narezali na manje komade, veličine 2 cm, parmezan i sitno nasjeckani peršin. Promiješajte i poslužite.
SAVJET PLUS: Ako volite ljuto i chilli papričicu možete ju dodati u ovo jelo, kada dodajte i češnjak. Crvena boja obogatiti će ovo jelo.