Hvala vam na ispiraciji. Ovo jelo sam dugo radila s vrhnjem za kuhanje. U jednom postu na društvenim mrežama sam vas pitala - s čim zamijeniti vrhnje. Puno vas je odgovorilo s - riccotom, sada mi je i jasno zašto.

Na maslinovom ulju stavite dinsati piletinu narezanu na kockice veličine zalogaja. Posolite i popaprite meso i dinstajte dok ne dobije lijepu boju sa svih strana.
Mesu dodajte na sitno narezan luk i češnjak. Dinstajte i dodajte malo vode.
U drugoj posuditi u posoljenoj vodi skuhajte torteline. Obavezno sačuvajte 1,5 dcl vode u kojoj su se kuhali.
Piletini dodajte ricotta sir. Dobro promiješajte, pa dodajte torteline i vodu u kojoj su se kuhali. Promiješajte i pospite peršinom. Uživajte u brzom ručku!
Sastojci
Upute
Na maslinovom ulju stavite dinsati piletinu narezanu na kockice veličine zalogaja. Posolite i popaprite meso i dinstajte dok ne dobije lijepu boju sa svih strana.
Mesu dodajte na sitno narezan luk i češnjak. Dinstajte i dodajte malo vode.
U drugoj posuditi u posoljenoj vodi skuhajte torteline. Obavezno sačuvajte 1,5 dcl vode u kojoj su se kuhali.
Piletini dodajte ricotta sir. Dobro promiješajte, pa dodajte torteline i vodu u kojoj su se kuhali. Promiješajte i pospite peršinom. Uživajte u brzom ručku!