AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Hvala vam na ispiraciji. Ovo jelo sam dugo radila s vrhnjem za kuhanje. U jednom postu na društvenim mrežama sam vas pitala - s čim zamijeniti vrhnje. Puno vas je odgovorilo s - riccotom, sada mi je i jasno zašto.

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja30 minutaUkupno vrijeme35 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Na maslinovom ulju stavite dinsati piletinu narezanu na kockice veličine zalogaja. Posolite i popaprite meso i dinstajte dok ne dobije lijepu boju sa svih strana.

2

Mesu dodajte na sitno narezan luk i češnjak. Dinstajte i dodajte malo vode.

3

U drugoj posuditi u posoljenoj vodi skuhajte torteline. Obavezno sačuvajte 1,5 dcl vode u kojoj su se kuhali.

4

Piletini dodajte ricotta sir. Dobro promiješajte, pa dodajte torteline i vodu u kojoj su se kuhali. Promiješajte i pospite peršinom. Uživajte u brzom ručku!

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Na maslinovom ulju stavite dinsati piletinu narezanu na kockice veličine zalogaja. Posolite i popaprite meso i dinstajte dok ne dobije lijepu boju sa svih strana.

2

Mesu dodajte na sitno narezan luk i češnjak. Dinstajte i dodajte malo vode.

3

U drugoj posuditi u posoljenoj vodi skuhajte torteline. Obavezno sačuvajte 1,5 dcl vode u kojoj su se kuhali.

4

Piletini dodajte ricotta sir. Dobro promiješajte, pa dodajte torteline i vodu u kojoj su se kuhali. Promiješajte i pospite peršinom. Uživajte u brzom ručku!

Piletina u umaku od ricotta sira s tortelinima