AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Salate su jednostavno jelo, koje možete napraviti i ako ste početnik u kuhinji. Ovu salatu čine jednostavni sastojci, a marinirani losos joj daje poseban okus. Svakako isprobajte. Treba vam manje od pola sata!

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme15 minutaVrijeme kuhanja10 minutaUkupno vrijeme25 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

U zdjeli pomiješajte soja umak i med. Narežite filete lososa na trakice debljine 2 cm. Stavite losos u marinadu i neka u njoj odstoji minimalno pola sata.

2

Za to vrijeme operite salatu i skuhajte u tvrdo jaja. Losos izvadite iz marinade i stavite pržiti na zagrijanu tavu. Pržite sa strane kože cca 3-4 minute, okrenite losos i pržite na drugoj strani još 3 min. Dodajte marinadu u tavu.

3

Prženi losos narežite na kockice, jaja također i dodajte u salatu s matovilcem i rikulom koju ste popaprili, posolili i začinili maslinovim uljem. Ako nemate rikulu ili matovilac, možete staviti zelenu salatu. Uživajte u laganoj i zdravoj salati u najboljem društvu!

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

U zdjeli pomiješajte soja umak i med. Narežite filete lososa na trakice debljine 2 cm. Stavite losos u marinadu i neka u njoj odstoji minimalno pola sata.

2

Za to vrijeme operite salatu i skuhajte u tvrdo jaja. Losos izvadite iz marinade i stavite pržiti na zagrijanu tavu. Pržite sa strane kože cca 3-4 minute, okrenite losos i pržite na drugoj strani još 3 min. Dodajte marinadu u tavu.

3

Prženi losos narežite na kockice, jaja također i dodajte u salatu s matovilcem i rikulom koju ste popaprili, posolili i začinili maslinovim uljem. Ako nemate rikulu ili matovilac, možete staviti zelenu salatu. Uživajte u laganoj i zdravoj salati u najboljem društvu!

Salata s rikulom i mariniranim lososom