AutormaminRucak
RatingTežina pripremeSrednje

Pačja prsa nisu često na mom jelovniku. Više iz navike, nego okusa. Jednostavno se pripremaju. Potrebna vam je vruća tava, par minuta u pećnici i ukusan umak. Ja biram naranču jer Božić miriše na citruse, koji se odlično slažu s peradi. Kako prilog pačjim prsima možete poslužiti i mlince, krumpire ili njoke.

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja35 minutaUkupno vrijeme40 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Sastojci za mamin ručak:
1

Pačja prsa operite i posušite ubrusom. Oštrim nožem dijagonalno po cijeloj dužini zarežite kožu prsiju. Pazite da ne zarežete meso.

2

Zagrijte tavu, bez dodavanja masnoće i stavite peći pačja prsa sa strane kože. Pecite 10-tak minuta. Kada koža postane zlatna okrenite prsa na drugu stranu i pecite još 5 do 8 minuta.

3

Pačja prsa izvadite iz tave, zamotajte ih u aluminijsku foliju i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 120 stupnjeva, dok vi pripremite umak i njoke.

4

Iz tave u kojoj su se pekla prsa iscijedite masnoću, ali ostavite talog, jer tu se kriju svi okusi umaka. U tavu dodajte malo maslaca, med, narančin sok i papar. Sve promiješajte i kuhačom "ostružite" talog s tave.

5

Umak kuhajte na srednje jakoj vatri. Kada tekućina ispari, dodajte žlicu džema od naranče i sve lijepo promiješajte. Dodajte slatko vrhnje, sol i papar i kuhajte umak još 5 minuta da sve svi okusi spoje.

6

Sada pačja prsa možete izvaditi iz pećnice. Pečena prsa omotajte u foliju i ostavite ih 10-tak minuta da "odmore" kako bi zadržali sočnost. Narežite ih na ploške, prelijte pripremljenim umakom i poslužite uz njoke. Ja nisam radila domaće, ali vi ako imate vremena svakako to napravite, jer Božić to zaslužuje!

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Sastojci za mamin ručak:
1

Pačja prsa operite i posušite ubrusom. Oštrim nožem dijagonalno po cijeloj dužini zarežite kožu prsiju. Pazite da ne zarežete meso.

2

Zagrijte tavu, bez dodavanja masnoće i stavite peći pačja prsa sa strane kože. Pecite 10-tak minuta. Kada koža postane zlatna okrenite prsa na drugu stranu i pecite još 5 do 8 minuta.

3

Pačja prsa izvadite iz tave, zamotajte ih u aluminijsku foliju i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 120 stupnjeva, dok vi pripremite umak i njoke.

4

Iz tave u kojoj su se pekla prsa iscijedite masnoću, ali ostavite talog, jer tu se kriju svi okusi umaka. U tavu dodajte malo maslaca, med, narančin sok i papar. Sve promiješajte i kuhačom "ostružite" talog s tave.

5

Umak kuhajte na srednje jakoj vatri. Kada tekućina ispari, dodajte žlicu džema od naranče i sve lijepo promiješajte. Dodajte slatko vrhnje, sol i papar i kuhajte umak još 5 minuta da sve svi okusi spoje.

6

Sada pačja prsa možete izvaditi iz pećnice. Pečena prsa omotajte u foliju i ostavite ih 10-tak minuta da "odmore" kako bi zadržali sočnost. Narežite ih na ploške, prelijte pripremljenim umakom i poslužite uz njoke. Ja nisam radila domaće, ali vi ako imate vremena svakako to napravite, jer Božić to zaslužuje!

Pačja prsa u umaku od naranče i meda s njokima