Na plaži, u parku, u šetnji….

Koliko puta ste propustili kavu s prijateljicama i razna druženja zbog baby kašice? Ja, mnogo!
No, s trećim djetetom sam se „opametila“.

Kašice nas često prikuju i zatvore u kuhinju, kuću / stan i sve nam se vrti oko jela i bebinog ritma. Rutina je itekako bitna i bebe ju vole, ali nekada možemo napraviti iznimku i pripremiti kašicu „to go“.

Došlo nam je ljeto, što znači da smo češće vani. Na plaži, u parku, u šetnji.
Pripremite domaće kašice kod kuće koje ćete ponuditi djetetu za obrok na svježem zraku.

Donosim vam 6 kašica „to go“ za lakše planiranje ljetnih aktivnosti:

Buttternut tikva, jabuka, 2 namočene suhe marelice i cimet
Skuhajte butternut tikvu. Pred kraj kuhanja dodajte dvije suhe marelice. Procijedite i usitnite zajedno s jabukom. Na kraju dodajte malo cejlonskog cimeta.

Heljda, suhe datulje, kruška, kakao (naš omiljeni čokolino)
Prije kuhanja heljdu potopite minimalno dva sata. Najbolje preko noći (ako se sjetite). Procijedite heljdu i stavite ju kuhati u hladnu vodu, cca 20-25 minuta. U drugu posudu stavite dvije suhe datulje i prelijte ih vrućom vodom. Ostavite da odstoje par minuta. Datulje izvadite iz vode, heljdu procijedite. Datulje, heljdu i krušku usitnite štapnim mikserom. Dodajte žlicu kakaa.
Ako želite da dijete osjeti komadiće, nemojte cijelu heljdu usitniti, nego samo jedan dio, a drugi ostavite kakva je.

kasice za bebe

Cikla, luk, batat, tikvice, teletina, maslinovo ulje
U zasebnu posudu stavite kuhati ciklu, obavezno u kori. Cikla se kuha i do sat vremena, ovisno o veličini i starosti, tako da planirajte unaprijed. U drugu posudu na vodi prodinstajte luk i teletinu. Pred kraj kuhanja dodajte batat i tikvice. Kuhanu ciklu ogulite te ju usitnite zajedno s lukom, batatom, teletinom i žlicom maslinovog ulja.

Mrkva, tikvica, luk, rajčica, peršin, leća, maslinovo ulje
Leću prije kuhanja potopite. Na vodi dinstajte luk, dodajte mrkvicu, tikvicu i rajčicu. Kada povrće omekša dodajte leću i peršin. Na kraju kuhanja dodajte žličicu maslinovog ulja. Povrće možete usitniti vilicom ili ostaviti na kockice.

Mrkva, luk, grašak, tikva, riža, maslinovo ulje
Na maslinovom ulju u vodi dinstajte povrće, kada povrće omekša dodajte žlicu riže. Kuhajte dok riža ne omekša.

beba i avokado

Avokado i banana
Avokado i banana su super voće koje možete u kori i ne pripremljeno ponijeti gdje god poželite ići. Ponesite nož i vilicu i kada beba poželi jesti oguliti ih i usitnite vilicom.

Osim što je bogato raznim događanjima, ljeto je super godišnje doba i za dohranu jer su vrtovi i voćnjaci bogati raznim plodovima. Iskoristite ih i napravite ukusne domaće kašice za svoju bebu….i ne zaboravite uživati u ljetu!