Dugo sam tragala za planerom kuhanja koji mi odgovara. U toj potrazi odlučila sam napraviti vlastiti, koji želim podijeliti s vama.

Donosim nekoliko savjeta kako koristiti Planer kuhanja by Mamin ručak

SAVJET 1: Provjerite zalihe

Prije planiranja provjerite što imate u smočnici, hladnjaku iii zamrzivaču. Izdvojite one namirnice kojima rok uskoro istječe. Krenite od njih.

SAVJET 2: Okupite obitelj

Subota je idealan dan za planiranje jelovnika. Okupite djecu (i muža) i pitajte ih što žele jesti idući tjedan. Stavite naglasak na namirnice koje morate brzo potrošiti. Neka svatko od njih izabere jedan dan kada će za ručak biti njihovo TOP jelo. npr. Srijeda – Rižoto s kozicama (Ana)

Ako vam ponestane inspiracije tu su Mamin ručak – recepti.

SAVJET 3: Sastavite Popis za kupnju

Kada ste popunili polja od ponedjeljka do petka, sastavite popis namirnica kojih nemate kod kuće i krenite u kupnju.

SAVJET 4: Kupnja

Idealno bi bilo da voće i povrće kupite na placu, a ostatak namirnica u nekom od supermarketa. Povedite djecu sa sobom, dajte im popis za kupnju, da se prave važni. Neka nose lakše vrećice, stavljaju namirnice s popisa u košaru ili blagajnu. Držite se popisa i jasno im to dajte do znanja. Nije vrijeme za kupnju dječjih igračaka, nego za kupnju namirnica za ručak. Znam da se mnogi roditelji, ovoga užasavaju, ali sve je stvar navike. Možda neće odmah biti lako, ali s vremenom hoće. Ako ja mogu u kupnju i na plac s troje djece, možete i vi!

SAVJET 5: Sortiranje namirnica

Kod kuće, iste namirnice uvijek stavljajte na ista mjesta. Svi imamo neko svoje mjesto za: brašno, rižu, tjesteninu, umak od rajčice – držite se tog rasporeda za lakše snalaženje vas, ali i vaših ukućana.

SAVJET 6: Planer kuhanja stavite na vidljivo mjesto

Ispunjeni planer kuhinja držite na vidljivom mjestu u kuhinji. Hladnjak je idealan.

SAVJET 7: Pola posla je obavljeno

Pola posla je gotovo. Odmori se i učini nešto za sebe (bez grižnje savjesti), prije nego li krene ona druga polovica posla – kuhanje.