Ova kombinacija je nastala jer nisam znala što djeci ponuditi za prilog uz meso. Vole rižu, vole grašak, ne vole tikvicu. 2:1! I onda sam napravila ovu kombinaciju u nadi da će riža i grašak, pobijediti tikvicu i jesu. 🙂
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Dodajte im na kockice narezanu tikvicu i grašak. Posolite i pirjajte bez dodavanja vode, da povrće omekša.
Dodajte rižu i malo po malo dodajte vodu ili povrtni temeljac. Miješajte dok kuhate, a kada je riža kuhana u rižoto dodajte maslac i peršin. Poslužite i uživajte u predivnoj zeleno-bijelo kombinaciji.
Sastojci
Upute
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Dodajte im na kockice narezanu tikvicu i grašak. Posolite i pirjajte bez dodavanja vode, da povrće omekša.
Dodajte rižu i malo po malo dodajte vodu ili povrtni temeljac. Miješajte dok kuhate, a kada je riža kuhana u rižoto dodajte maslac i peršin. Poslužite i uživajte u predivnoj zeleno-bijelo kombinaciji.