Organizacijom spriječite bacanje hrane

Koliko puta nam se dogodilo da ne znamo što imamo u frižideru ili još češće u zamrzivaču, pa kupujemo u duplo i gomilamo zalihe, a nekima uskoro istječe rok trajanja? Meni bezbroj.

Upravo iz tog razloga trebamo voditi Popis zaliha.

Možda vam se čini suluda i glupa ideja, a vjerujte kada se uhodate sve će biti lakše i jednostavnije, a hranu više nećete nepotrebno bacati zbog isteka roka trajanja.

Popis zaliha treba voditi na tri razine:

  • Frižider
  • Zamrzivač
  • Smočnica

Iz tog sam razloga napravila tri popisa, koja besplatno možete preuzeti.

Kako upotrebljavati Popis zaliha? Jednostavno!

  1. Besplatno preuzmite Popis zaliha by Mamin ručak
  2. Napravite inventuru: frižidera, zamrzivača i smočnice (to je ujedno i prilika da ih očistite 😊)
  3. Popišite namirnice koje imate u njima i rok do kada vrijede
  4. U frižideru, zamrzivaču i smočnici organizirajte jednu policu na kojoj će vam stajati hrana čiji rok uskoro istječe (npr. za 5 dana). To neka vam te namirnice budu smjernica za recepte za ručak
  5. Inspirirajte se recepti na stranici maminrucak.hr/recepti
  6. Popis zaliha stavite na vidljivo mjesto u kuhinji i vodite se njime kada sastavljate popis za kupnju. Jednostavnije je kada znamo što imamo, zar ne?